Inzingen boxmeerse vaart

Categorie
Optreden
Datum
zaterdag 2 juni 2018 20:00

Uit Kliknieuws, de Maasdriehoek, wo 30 mei 2018:

BOXMEER | Kwaliteitskoren zullen ook dit jaar weer De Vaart inzingen. Dat gebeurt zaterdagavond 2 juni om 20.15 uur op het Wilhelminaplein in Boxmeer.

In vroeger tijden was, de Vaart in Boxmeer het culturele gebeuren van het jaar. Tijdens de religieuze diensten in de kerk en met het trekken door de straten van de Vaart was de hele gemeenschap bij het Vaartgebeuren betrokken. Huizen werden gesierd en straten met bloemen bestrooid. Harmonieën, gildetrommelaars en koren waren in de straten te horen. En mannen en vrouwen trakteerden elkaar in de feestelijke entourage van, de Boxmeerse Vaart op een drankje in de plaatselijke horeca.
De traditie van de Vaart als feest voor de Boxmeerse gemeenschap is zes jaar geleden nieuw leven ingeblazen. Op zaterdagavond, meteen na de Vaartmis in de Petrusbasiliek, verrassen bekende kwaliteitskoren de Boxmeerse gemeenschap met een openbaar concert op het Wilhelminaplein. Ook dit jaar zullen vier koren en solisten een avondprogramma gratis voor het Boxmeerse publiek verzorgen. Grote koornamen zoals Genneps Vocaal Ensemble en Happy Sound '68 uit het Duitse Emmerich, Het Hart-koor jongerekoor uit Boxmeer zal een melodieus programma ten gehore brengen. Drie Boxmeerse mannen uit eigen dorp brengt een eigen ode aan Boxmeer. De enthousiaste vocalisten van Pop-koor Zip uit Landhorst sluiten de avond feestelijk af.

Het concert duurt van 20.15 tot 22.00 uur. Bij slecht weer zal naar een binnen locatie worden uitgeweken.

Er wordt weer volop gezongen zaterdag 2 juni.

 
 

Powered by iCagenda

woensdag 23 januari 2019

Contact ...

Secretaris van het GVE
T. Breuring (Tjeu)
A: Langstraat 109a
6596 BN Milsbeek 

T:  0485 - 517 484
E: secretaris@gennepsvocaal.nl

 

Ledenportaal