Oksana Bos - Baljva

De vaste pianiste / organiste van het GVE

Oksana1

Geboren in 1975 in Rusland, Naltsjik - de hoofdstad van Kabardino-Balkaria – een republiek, van de Noord Kaukasus regio,in het Zuiden van Rusland.
Op zes- jarige leeftijd begonnen haar eerste serieuze privé-pianolessen. Na de muziekschool volgde zij het beroeps muziekcollege, daarna de conservatorium opleiding. Piano werd haar hoofdvak, waarnaast compositie, arrangeren en vele anderen vakken verplicht waren. Zij kreeg het diploma: Pianiste, piano docent en concertbegeleiding. 
Met heel veel plezier begon zij aan haar volgende studie: koordirectie.
Tijdens deze studie gaf ze muzieklessen op het muziekcollege: t.w. theorie en praktijk. Het was een leerzame tijd waar zij dankbaar aan terugdenkt. In juli 1999 kreeg zij haar einddiploma.
Haar dagelijkse werk bestaat uit piano-, kerkorgelbegeleiding van diverse koren en internationale solisten in een grotere regio. 
Ook begeleidt zij solisten op het Prinses Christina concours. Zij is de vaste pianiste van: de Gemengde zangvereniging “Con Brio” in Broekhuizen, de Gemengde zangvereniging Le Rossignol in Lottum, het Projektkoor Incantare van Jong Nederland Asten, het Sevenums mannenkoor “Die Sevensanghers”, het Grubbenvorster Mannenkoor, het Genneps Vocaal Ensemble, het Astens Mannenkoor, de Peelgalm in Ommel en het gemengdkoor Una Sono uit Liessel.
Daarnaast dirigeert zij een aantal koren: Het Grubbenvoster Mannenkoor, Venloos Muziektheatervereniging “Mozaïek Muzikaal”, de gemengde zangvereniging Logeko in Overloon; het Parochiekoor O.L.V.Kerk Venlo-Zuid en het Vocaal Ensemble Vicenda in Venlo. 
Naast het verzorgen van pianolessen voor privé- leerlingen besteed zij vele uren aan het op maat maken van diverse muziekstukken en orkest partijen voor koor en instrumentalisten.Voor het jubileumfeest van het Grubbenvorster mannenkoor heeft zij in opdracht de vierstemmige “Russkaja Messa” gecomponeerd.

Op 27 dec 2012 is ze, tot vreugde van ons hele koor, in het huwelijk getreden met Peter Bos, een van onze eerste tenoren!

 Oksana Bos

 

 

 

Ledenportaal