GVE270124 PhotoRoom1200

Recensie voorjaarsconcert 12 mei'24

GVE imponeert op voorjaarsconcert

Op Moederdag 12 mei gaf het GVE een voorjaarsconcert samen met sopraan Fenna Ograjensek en bariton Sef Tissen. Ondanks Moederdag in combinatie met een stralende zon zat de Gennepse Martinuskerk zo goed als vol. En het publiek was onder de indruk.

Door Karel Bruinsma

 GVE120524 3 Groot800x450

Allereerst van het koor zelf dat onder leiding van dirigent Ernst Lamers het beste uit zichzelf wist te halen. Indrukwekkend was het nummer Sure on this shining night van Morten Lauridsen. Bij deze ingetogen uitvoering zat het publiek op het puntje van de banken.

De Venlose bariton Sef Tissen zong met zijn krachtige bariton het stucwerk van de muren. Vooral in Ol’ men river wist hij samen met het GVE het publiek aan zich te binden. “Eindelijk een kans om Sef Tissen te zien en te horen,” aldus een bezoekster die tevreden huiswaarts keerde.

Met haar lyrische sopraan brachten Fenna Ograjensek en het GVE onder meer het geliefde Laudate Dominum van Mozart voor het voetlicht en ontroerde het publiek. Dat deed ze ook met haar uitvoering van Summertime uit de opera Porgy en Bess. Dit was een moment waarop het koor wellicht wat onzeker klonk, het deed niets af aan de prestatie van de Limburgse sopraan.

Een glansrol was weggelegd voor pianiste Oksana Bos-Baljva. Zij begeleidde de zangers en solisten op virtuoze wijze. In de pianosolo Blues van George Gershwin toonde zij haar kunnen aan een verrast publiek.

Vanwege de coronapandemie was het vele jaren geleden dat het Vocaal zo’n groots concert in Gennep ten gehore bracht. Het koor wist ook na zo’n lange pauze het publiek -en wellicht tot eigen verrassing ook zichzelf- te imponeren. De mannen van het Vocaal kunnen het nog steeds!

Mannen die bij het concert aanwezig waren en nu denken ‘dat wil ook’ zijn altijd welkom. Bezoek daarvoor de website van het koor.

Contact

Secretaris van het GVE
R.H.D. Nypels (Raymond)
T:  0485 - 540153
E: secretaris@gennepsvocaal.nl

 

Ledenportaal