Ernst Lamers

Ernst LamersErnst Lamers (Tegelen, 1952) komt uit een muzikale familie. Zijn moeder was zeer muzikaal en heeft dat op de zes zonen overgebracht. Maar Ernst is de enige van het stel die van zijn muzikale talent zijn werk maakte. Hij studeerde aan het conservatorium van Maastricht piano, aangevuld met een studie directie voor koor en orkest. Voor dit alles ontving hij in 1975 het felbegeerde papiertje. En passant studeerde hij ook nog even klassiek en elektronisch orgel waarvoor hij drie jaar later ook zijn diploma wist te halen. Een muzikale duizendpoot, gedreven door enthousiasme en een voortdurend streven naar optimale kwaliteit.

Ondanks zijn muzikale aanleg wilde Ernst zich wat breder oriënteren en studeerde tevens administratie, overigens wel met de bedoeling de opgedane kennis te gebruiken in de kunstensector. Nadat hij een aantal jaren piano en orgelles had gedoceerd aan de muziekschool van Deurne kwam Lamers in 1983 als directeur van de muziekschool naar Gennep. Vanwege zijn drukke functie had hij weinig tijd om zelf actief met muziek bezig te zijn, “ik was vooral de manager”.

Maar in 1990 werd hij “puur voor de lol” lid van het Gennepse mannenkoor, het Genneps Vocaal Ensemble. Daar is hij vooral lid van de vereniging, zij het wel een actief lid dat het bestuur en de leden met zijn muzikale kennis graag ondersteunt. Ernst Lamers is sinds 2007 de zevende bevlogen dirigent.

Ledenportaal