Jaarvergadering 2020 (scrol naar beneden) en (valse) herstart repetities

 GVEzingtweer

Donderdagavond 17 september 2020 herstart repetities in coronatijd!

Donderdag 12 maart was de laatste repetitie van het Vocaal. Daarna ging ons repetitielokaal in de Regenboog aan de Doelen  hermetisch op slot om SARS-CoV-2 buiten de deur te houden.
De in vergelijking met eerder verminderde virusdruk en voortschrijdend inzicht in de dynamiek van de virusinfectie maakten mogelijk met een beperkt aantal zangers de repetitie 3 september te hervatten in de grote zaal van Pica Mare.
Onlangs werd het resultaat van het in opdracht van de gemeente Gennep uitgevoerde onderzoek naar de ventilatie in deze repetitieruimte bekend.repetitie op 1.5m Groot

Uit het rapport blijkt, dat het zingen van een koor van onze grootte (35 zangers) in de grote zaal van Pica Mare verantwoord is: de luchtverversing is zodanig dat de gebruikte lucht wordt afgevoerd naar buiten en de aanvoer van nieuwe lucht via een gescheiden systeem gaat. Zo moet het ook. Verder is de capaciteit van het systeem ruim voldoende.
Uiteraard blijven daarnaast de door het RIVM geadviseerde veiligheidsvoorschriften van kracht met als belangrijkste uitgangspunten: blijf thuis bij klachten (en laat je testen) en houd afstand en draag een mondmasker bij verplaatsingen.

 

Eerste bijeenkomst in coronatijd donderdagavond 16 juli 2020 | 19.45uur | in de tuin van de voorzitter |

 

Klik op de foto's om ze te vergroten

Donderdagavond 16 juli 2020 was het koor te gast in de prachtige bostuin van onze voorzitter Jan en zijn vrouw Elly. Voor het eerst sinds 12 maart weer samen om enkele leden in het zonnetje te zetten en een verkorte jaarvergadering te houden. Maar vooral om elkaar over ieders wel en wee bij te praten.

Er waren drie jubilarissen:
Ernst Lamers: 12,5jaar dirigent
Chris Jenniskens: 40 jaar lid, eerste tenor
Gerrit Daniëls: 50 jaar lid, tweede tenor

  

Ledenportaal