Een unieke tandum: Louis & Sylvia Poppelier. Koninklijk onderscheiden. Louis en Sylvia

Het zal niet vaak voorkomen dat een getrouwd stel beiden benoemd worden tot Lid (i.c. Leden) in de Orde van Oranje Nassau.
Er is geen paar dat het meer verdient! Op de site van de gemeente Gennep worden hun palmares besproken, klik hier>> 
Louis is al 32 jaar bas bij het Genneps Vocaal. Sylvia zingt al vele jaren de sterren van de hemel bij gemend koor Cheers.
GVE voorzitter Jan Derks richt  het (door de Corona-crisis noodgedwongen virtuele) woord tot Louis: 

Zeer geacht lid in de orde van Oranje Nassau,

Zelden zal iemand dit eerbetoon zo verdiend hebben als jij. De voordracht kwam dan ook niet van één Gennepse geleding/vereniging. Maar het Vocaal leverde een belangrijke bijdrage aan het ondersteunen van die aanvraag.

Je hebt je in de loop der jaren bijna onmisbaar gemaakt binnen onze zangvereniging. Er is nauwelijks een taak te bedenken binnen het koor die je niet vervuld hebt; zelfs de status van reserve-dirigent heb je bereikt.

Je adviezen binnen de muziekcommissie zijn waardevol, je inbreng als regisseur is onmisbaar, het leiden van de concertcommissie is je op het lijf geschreven en mede door je talrijke connecties in de Gennepse cultuurwereld geef je onmisbare adviezen over data en locaties voor onze optredens.

Ook je bijdrage aan onze papierinkomsten is niet te onderschatten. Als het moet met mondkapje.

Dat mondkapje is een symbool van de bizarre tijd waarin je je onderscheiding ontvangt.

Hoe graag hadden we je niet een aubade gebracht, maar ja.. met allemaal kwetsbare mannen en met een onderlinge afstand van anderhalve meter zingt het niet lekker. Ook drinkt dat niet lekker (hoewel jij daar persoonlijk minder last van zult hebben).

En zo komt het dat ik, namens bestuur en leden van het Genneps Vocaal Ensemble, je een voorlopig cadeau, op afstand, aanreik. De kleur past bij die van het Vocaal. De bijgesloten bloemenbon  voor een passend boeket moet je zelf, naar wij aannemen samen met Sylvia, immers de trouwe echtgenote die bereid was je al die uren te missen, verzilveren zodra de omstandigheden daarvoor geschikt zijn en dat zal zijn op de dag dat je de versierselen behorend bij deze onderscheiding uitgereikt en opgespeld krijgt.

Aan die ruiker kun je het felicitatiekaartje van je mede vocalisten bevestigen.

Louis, Sylvia, kinderen en kleinkinderen: nogmaals van harte gefeliciteerd met deze blijk van waardering door Zijne Majesteit, voor jullie man, vader en opa.

Jan Derks

Voorzitter Genneps Vocaal Ensemble  

Ledenportaal