Muzikaliteit in coronatijd

Nu concertbezoek niet meer kan ontstaan er allerlei initiatieven om muziek bij je in huis te brengen, op TV, PC,  smartphone of tablet.
Een ware snoepwinkel voor de klassieke muziekliefhebber is het blog van de bibliotheek van het Maastrichts conservatorium, waar de meer dan geslaagde initiatieven overzichtelijk verzameld zijn. Klik hier>> om naar het conservatorium blog te gaan.
Van daaruit zit je in no-time bij het Nederlands Kamerkoor, het KCO of de Berliner Philharmoniker. De Berliner geeft gedurende de coronacrisis vrij entree tot haar Digital Concert Hall met  al haar concertregistraties (meer dan 600!) van de laatste 10 jaar!
Of tover, als je na de Matthäus Passion nog niet genoeg gehad hebt van Bach, de generale repetitie van de Johannes Passion door het Collegium Vocale Gent olv Philippe Herreweghe op je scherm, opgenomen één dag voor de culturele lockdown: zie hieronder!
 Voor de aardigheid:

Geniet van onderstaande vondsten. Wil je er een toevoegen, stuur hem naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
 
 

De cursus Gregoriaans Zingen wordt 23 mei herhaald!

In verband met de vanwege de coronacrisis geannuleerde 'Maastricht-reis' hadden veel leden van het Vocaal zich opgegeven voor de cursus 'Omgaan Met Teleurstellingen'. Maar helaas is de cursus 'Omgaan Met Teleurstellingen" afgelast.

 

 
   
   
   
 

 

 

   
 
 

En als we na deze corona ellende voor de eerste keer weer veilig samen kunnen zingen, dan bekijk ik aan de vooravond daarvan onderstaande video, de laatste 3 minuten van de 2de symfonie van Mahler, de Auferstehung symfonie.
Orkest en koor gaan hier voluit met in de laatste maten zelfs het orgel dat letterlijk alle registers opentrekt. De dirigent ook, bedenk dat hij dan al anderhalf uur aan het werk is! Hier de tekst van de laatste twee coupletten uit dit slotkoraal:

Mit Flügeln, die ich mir errungen,
werde ich entschweben!
Sterben werd' ich, um zu leben!

Aufersteh'n, ja aufersteh'n wirst du,
mein Herz, in einem Nu!
Was du geschlagen,
zu Gott wird es dich tragen!

 Raymond 

Contact ...

Secretaris van het GVE
T. Breuring (Tjeu)
A: Langstraat 109a
6596 BN Milsbeek 

T:  0485 - 517 484
E: secretaris@gennepsvocaal.nl

 

Ledenportaal